У Закарпатській області за час передвиборної кампанії до Верховної Ради України зареєстровано 14 порушень виборчого законодавства, порушено одну кримінальну справу, повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Закарпатській області.

«Задокументовано 14 порушень виборчого законодавства, усі факти внесені в Єдиний облік. Порушено кримінальне провадження за фактом підкупу виборців в Ужгороді», - сказав начальник УМВС України в Закарпатській області Сергій Шаранич.

За його словами, 26 жовтня об 11:30 в Ужгородський міськвідділ міліції надійшло повідомлення від 28-річного мешканця міста, представники передвиборного штабу одного з кандидатів у депутати на одномандатному виборчому окрузі №68, про те, що на виборчій дільниці №210725 в місті Ужгороді спостерігач тримає в руках список громадян, дзвонить їм по телефону і дякує. Заявник вважає, що цей громадянин займається підкупом виборців на зазначеній дільниці.

«На місце події прибула слідчо-оперативна група міського відділу міліції. Міліціонери встановили особу чоловіка, який, на думку заявника, займається підкупом виборців на зазначеній дільниці. Ним виявився 58-річний ужгородець, спостерігач іншого кандидата в народні депутати до Верховної Ради України. Він добровільно і в присутності понятих видав чотири сторінки формату А4 із зазначеними особистими даними громадян, їхніми домашніми адресами та номерами телефонів», - додав Шаранич.


Відомості про подію були зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про скоєні кримінальні правопорушення та інші події Ужгородського міськвідділу міліції.

Як раніше повідомляв ForUm, 26 жовтня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Явка виборців у всіх 198 округах становила 52,42%.

За даними опрацювання 35,17% електронних протоколів, лідирує «Народний фронт» - 21,60%, далі йдуть «Блок Петра Порошенка» - 21,51%, «Самопоміч» - 10,90%, «Опозиційний блок» - 9,77%, Радикальна партія Ляшка - 7,47%, ВО «Батьківщина» - 5,77%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом