В рамках благодійного проекту «Добра справа», ініційованого «ЗАСТУПом», громада села Кіндратівка із Сумської області отримала ультразвуковий аналізатор молока. Відтепер недобросовісні перекупники не зможуть обманювати селян, які здають молоко, повідомляє прес-служба політсили.

З 20 жовтня в селі Кіндратівка селяни, а не перекупники, диктуватимуть ціни на молоко. В результаті благодійної акції активістів «ЗАСТУПу», громада отримала ультразвуковий аналізатор молока, який визначає щільність, вміст білків та жирів у молоці.

«У моєму господарстві дві корови, які дають хороше молоко. Але щоразу, скуповуючи продукцію, перекупники говорили, що молоко недостатньо жирне. І занижували ціну до 2,10 гривень/літр. З появою аналізатора їм більше не вдасться обманювати людей», - каже мешканка села Людмила.

Для тестування апарату на базі місцевого підприємства зібралися чи не всі мешканці Кондратівки.

«Селяни часто опиняються в ситуації, коли їх обманюють молочні комбінати: цинічно занижують жирність продукту, щоб заплатити меншу ціну. Ультразвуковий аналізатор молока дозволить людям захистити свої права і підтвердити якість молока», - пояснив активіст «ЗАСТУПу» Анатолій Кривошей.

На зборах громади вирішили, що ультразвуковий аналізатор молока буде в сільській раді. Молоко тестуватиме лаборант фермерського господарства, він також видаватиме відповідні довідки селянам.

«Ми дуже вдячні «ЗАСТУПу», адже відтепер громада зможе відстояти право на чесну ціну», - сказала в. о. сільського голови Кондратівки Світлана Чишенко.

Активісти «ЗАСТУПу» планують продовжити благодійну акцію, яка допоможе сільгоспвиробникам захистити свої права, ще у восьми сільських громадах Сумщини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32