Понад 50% жителів зони проведення антитерористичної операції на Донбасі потребують медикаментів. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час презентації гуманітарної карти Донбасу, повідомила виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології Наталя Харченко.

«Серед найбільш нагальних потреб - медикаменти. Вони дорожчі, ніж продукти харчування та промтовари. У деяких містах працюють лише кілька аптек. Люди нервують і хворіють, загострюються хронічні захворювання», - сказала вона.

За її словами, медичних препаратів потребують 51% людей, що проживають в зоні проведення АТО, тоді як дефіцит у продуктах харчування відчувають 38% населення, а предметів гігієни не вистачає 32%.

Харченко повідомила, що 33% людей, що потребують медикаментів, не вистачає серцевих ліків, 16% потребують заспокійливих, а 14% - засобів від тиску.

«У містах є дефіцит у препаратах від ГРВІ, від тиску, інсулінах та інших препаратів для діабетиків. У містах, поряд з якими йдуть бойові дії, брак витратного матеріалу (бинти, нитки, рукавички, дезінфекція). Крім того, там спостерігається дефіцит фахівців», - додала вона.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

17