Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль просить владу сприяти переміщенню на територію, що контролюється українським урядом, двох університетів. Відповідне повідомлення опубліковано на сайті глави ОДА.

«Москаль звернувся до міністра аграрної промисловості і продовольства Ігоря Швайки та міністра культури Євгена Нищука з проханням у терміновому порядку створити передові групи міністерств для переоформлення юридичних адрес та переведення Луганського національного аграрного університету, а також Луганської державної академії культури і мистецтв на територію, що контролюється українським урядом», - наголошується в заяві.

Обидва виші фінансуються з державного бюджету України, хоча знаходяться в окупованому ЛНР Луганську.

При цьому, за словами глави ОДА, «неодноразові пропозиції переїхати на територію, що контролюється Україною, керівництво вишів ігнорує».

«Луганська державна академія культури і мистецтв за державні кошти пише гімни ЛНР і виступає в ролі блазнів на різноманітних «культурних заходах» незаконних збройних формувань», - підкреслив Москаль.

Губернатор також звернувся до голови Держказначейства Тетяни Слюз з проханням негайно відключити обидва виші від державного фінансування до їх перереєстрації і переїзду на територію, що контролюється Україною.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30