Прокуратура Хмельницької області направила до суду обвинувальний акт стосовно декана одного з факультетів Кам'янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка за отримання хабара. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

«Досудовим слідством встановлено, що вона (декан - Ред.) вимагала від громадянина за позитивне вирішення питання про вступ його родички на бюджетну форму навчання 1500 доларів США, з яких 300 доларів отримала. Оскільки обіцяне реалізувати не вдалося, декан вимагала та отримала 300 доларів США за сприяння у вступі на платну форму навчання і призначення майбутньої студентки старостою групи», - йдеться в повідомленні.

Як відзначили в прес-службі, зараз обвинувачену відсторонено від посади, їй обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Кримінальну справу порушено за ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, що поєднане з вимаганням, вчинене повторно) КК України, санкція якої передбачає позбавлення волі на термін від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом