Збиток, нанесений дорожньої інфраструктури бойовими діями на Донбасі, досяг 2,2 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

«Станом на початок поточного тижня в Донецькій і Луганській областях пошкоджені або зруйновані 30 мостів та шляхопроводів загальною протяжністю 2708 м і майже 1000 км автомобільних доріг загального користування. Орієнтовна сума збитків, завданих бойовими діями на сході країни, сягає вже 2,2 млрд грн», - сказано в повідомленні.

За словами голови Укравтодору Сергія Підгайного, дорожники повинні почати відновлення інфраструктури Донбасу, як тільки його території будуть звільнені від НЗФ.

«Усі підрядні організації, які ремонтували автомобільні дороги на територіях Донецької і Луганської областей, захоплені НЗФ, припинили роботи, однак жодного договору з ними ми не розірвали. Навпаки, ми повинні визначити виконавців робіт і для тих об'єктів, які були пошкоджені або зруйновані внаслідок бойових дій», - підкреслив він.

У свою чергу начальник Служби автомобільних доріг у Донецькій області Геннадій Савченко заявив, що на сьогодні вже проведено ряд тендерів на виконання ремонту об'єктів, де роботи були заплановані або розпочаті в минулі роки. Як приклад він навів автомобільну дорогу /Н-21/ - Мануйлівка - Дмитрівка, яку почали ремонтувати ще минулого року, а планували закінчити цього.

Він також додав, що, попри складну ситуацію в регіоні, служба автомобільних доріг у Донецькій області продовжує виконувати покладені на неї функції з ремонту дорожного покриття і вжиття заходів з безпеки дорожнього руху.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом