Маніфестації в Гонконгу є внутрішньою справою Китаю – така позиція китайського керівництва, яке закликає інші держави утриматися від тиску на Пекін, не втручатися в події на території «особливого автономного району» і не намагатися впливати на демонстрантів.

Глава китайського МЗС Ван І виступив із такою заявою на переговорах з американським колегою у Вашингтоні, повідомляє видання Euronews.

«Держсекретар Керрі згадував Гонконг. Китайський уряд твердо і чітко висловив свою позицію: справи Гонконгу – це внутрішні справи Китаю. Всі країни повинні поважати суверенітет Китаю, оскільки це основний принцип міжнародних відносин», – акцентував він.

Джон Керрі своєю чергою повторив позицію Вашингтона, яку раніше вже озвучував президент Обама. «Ми впевнені, що для стабільності і процвітання Гонконгу необхідне відкрите суспільство, з максимально можливим ступенем автономії і верховенством закону. Ми дуже сподіваємося на те, що влада Гонконгу проявить стриманість і поважатиме право маніфестантів на мирне висловлення своїх поглядів», - сказав Керрі.

Як раніше повідомляв ForUm, сотні студентів, які протестують, 2 жовтня блокували будівлю адміністрації Гонконгу.

Нагадаємо, в Гонконзі сьомий день поспіль проходять демонстрації з вимогою демократизації виборчої системи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23