Європейський Союз нині оцінює виконання домовленостей про припинення вогню і мирного плану в Україні. Питання скасування санкцій для Росії на засіданні Комітету постійних представників ЄС (COREPER), яке проходить у вівторок у Брюсселі, не розглядається.

Про це наголосила прес-секретар глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майя Косьянчич, укотре коментуючи інформацію деяких ЗМІ про перегляд та скасування санкцій щодо Росії.

«Постійні представники оцінюють виконання домовленостей про припинення вогню і мирного плану. І лише в світлі цієї оцінки, і якщо ситуація дозволить, Комісії та Зовнішній службі дадуть доручення підготувати можливі зміни. Що відбувається зараз - це оцінка виконання домовленостей про припинення вогню і мирного плану», - сказала вона, повідомляє «УНІАН».

За словами Косьянчич, дискусія з цього питання завершиться в другій половині вівторка.

Як раніше повідомляв ForUm, 5 вересня в Мінську на переговорах Контактної групи між представниками України, Росії, самопроголошених ДНР та ЛНР за участю ОБСЄ підписано протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 п'ятниці, 5 вересня.

Нагадаємо, Євросоюз ввів заборону на організацію боргового фінансування для трьох найбільших оборонних концернів Росії - «Уралвагонзаводу», «Оборонпрому» та Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК). Також США застосували санкції проти Росії, включивши туди «Сбербанк» Росії, компанії «Газпром», «Лукойл», «Сургутнефтегаз», «Транснефть», «Газпром нефть», а також п'ять оборонних і високотехнологічних держкорпорацій.

16 вересня Канада запровадила чергові санкції проти Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22