Загальну кількість загиблих українських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції на сході України можна буде назвати після проведення ідентифікації тіл загиблих під Іловайськом Донецької області. Про це заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Зараз ми не можемо сказати про загальну кількість загиблих, оскільки ми зараз займаємося ідентифікацією тіл, які знайдені під Іловайськом», - сказав Лисенко на брифінгу в п'ятницю в Києві.

При цьому він повідомив, що «почав працювати центр, який займається ідентифікацією тіл, це пов'язано з ДНК», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За словами Лисенка, наразі надходять звернення людей, які втратили своїх близьких, у тому числі військовослужбовців, які зараз вважаються зниклими безвісти. Він зазначив, що вже надійшли перші сотні звернень.

«Як тільки у нас будуть точні результати досліджень, ми зможемо назвати точну цифру», - сказав спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО, відповідаючи на питання про загальну кількість загиблих українських військовослужбовців у зоні проведення АТО на сході України.

Разом з тим, відповідаючи на питання про кількість зниклих безвісти українських бійців, Лисенко заявив, що на поточний момент РНБО не має точної інформації про це. «Ми зараз збираємо ці дані, оскільки вони складаються з заявок родичів, які подають їх, тобто зниклі безвісти - це не тільки військовослужбовці, але і звичайні люди, які не змогли виїхати з місць, де зараз знаходяться бойовики», - пояснив він.

Лисенко зазначив, що РНБО узагальнює зібрані дані, щоб «ми розуміли, з якою кількістю (зниклих безвісти. - Ред.) нам доведеться працювати».

Нагадаємо, за даними ООН, конфлікт в Україні призвів до загибелі вже 3543 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25