Реформа МВС може звестися до банальної зміни вивісок. Таку думку в коментарі Forum'у висловив член Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності народний депутат від фракції «Свобода» Андрій Міщенко.

«Ідея перейменувати міліцію в поліцію може керуватися логікою з мультфільму «Пригоди капітана Врунгеля» - як корабель назвеш, так він і попливе. Але там усе було не так, як планувалося: замість «Победа» яхта отримала назву «Беда»... насправді ніяких реформ не проведено і поки не передбачається. Ну, змінять назву, виділять гроші на заміну вивісок та пошиття нової форми - і все», - сказав він, і додав, що заяви про формування міліції насамперед пов'язані з передвиборними перегонами.

Міщенко зазначив, що структура МВС дійсно потребує серйозної і глибокої реформи. «Сьогодні МВС - це міністерство працевлаштування силовиків, і не більш того. У той час як там повинні бути люди, здатні бути елітою держави. Потрібно, щоб це була дійсно правоохоронна структура», - додав парламентарій.

«Необхідні реальний пакет реформ та Антикорупційне бюро. Потрібні соцпакети. Наприклад, у Польщі правоохоронцям дали хороші зарплати, можливість придбати житло. Але якщо людина попадається на хабарі - втрачає все і більше ніколи не зможе бути державним службовцем», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

59