Уряд РФ має затвердити постанову про введення мит для України, а потім вже відкладати її застосування, якщо Київ і Брюссель виконають свою обіцянку про відстрочення їх імплементації Угоди про асоціацію в частині зони вільної торгівлі, заявив журналістам глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв.

«Я думаю, що це правильна симетрична конструкція: Україна ратифікує угоду, ми підписуємо постанову. І відповідно з нею ми теж повинні з 1 листопада застосовувати режим найбільшого сприяння. - Ред.)», - підкреслив він, повідомляє РИА «Новости».

Якщо, за словами Улюкаєва, до кінця жовтня Україна прийме «якийсь акт, який демонструє, що ми однаково розуміємо брюссельську домовленість», тоді і Росія ухвалить рішення про відстрочку до кінця 2015 року цього режиму.

Нагадаємо, 12 вересня на тристоронніх переговорах України, ЄС та РФ у Брюсселі була досягнута домовленість про відстрочку до 31 грудня 2015 року застосування зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

РФ вважає, що домовленість про відстрочення імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС повинна бути оформлена актами Верховної Ради і Єврокомісії.

16 вересня Верховна Рада України і Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом