Міністерством охорони здоров'я України рекомендовано керівникам закладів охорони здоров'я, безпосередньо підпорядкованих відомству, і закладів охорони здоров'я сфери управління структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних і міських державних адміністрацій сприяти працевлаштуванню працівників закладів охорони здоров'я, які звільнилися за основним місцем роботи та за непередбачених обставин перемістилися із зони АТО. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«У разі відсутності у працівників закладів охорони здоров'я, які переміщуються із зони АТО, окремих документів, необхідних для працевлаштування, ними може бути використана інформація Автоматизованої бази даних медичних, фармацевтичних та науково-педагогічних працівників, яка функціонує у сфері охорони здоров'я, зокрема підтвердження факту роботи в установах охорони здоров'я, наявність відповідної освіти, атестація та підвищення кваліфікації за певною спеціальністю (спеціальностями) та інше», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, інформація Автоматизованої бази даних може бути використана керівниками закладів охорони здоров'я для аналізу наявності вакантних посад при вирішенні питань щодо можливості працевлаштування працівників закладів охорони здоров'я, які переміщуються з районів проведення АТО.

МОЗ має право видавати працівникам установ охорони здоров'я і освіти довідки про включення їх до Автоматизованоъ бази даних. Для отримання зазначеної інформації особі, що її потребує, необхідно звернутися з відповідною заявою в державне підприємство «Укрмедреестр» за адресою: Київ, вул. Грушевського, 7 і пред'явити документ, що засвідчує особу. Телефон для довідок: (044) 227-41-75.

Станом на 20 серпня вже 20 медикам-переселенцям із зони АТО видані такі довідки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом