Україна готова надати гарантії безпеки для російського конвою з гуманітарною допомогою на території, яка підконтрольна силам АТО. Про це на брифінгу в Києві у вівторок заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Як ми вже відзначали раніше, вся відповідальність за безпеку проходження цього вантажу по території, яку контролюють терористи, лежить на самих бойовиків та Росії, яка їх контролює. Зі свого боку Україна неодноразово підтверджувала готовність надавати і надала такі гарантії безпеки на тій території, яка контролюється силами АТО", - повідомив Перебийніс.

Він зазначив, що "українська сторона чудово розуміє, що обраний маршрут проходить поза зоною, де перебувають наші збройні сили і силовики, які можуть гарантувати безпеку, і в даному випадку з української сторони були надані всі гарантії".

Тому, зазначив представник МЗС України, у питанні безпеки на території, контрольованій бойовиками, йдеться про безпосередні домовленості МКЧХ з РФ і з бойовиками, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України закріпив новий порядок митного оформлення гуманітарних вантажів, що йдуть в Україну по лінії Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН і НАТО, який буде діяти до моменту завершення антитерористичної операції у Луганській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49