У ніч з 7 на 8 серпня за повідомленнями жителів, у всіх районах міста було чути вибухи, залпи з важких гармат та автоматні черги, станом на 9.30 обстановка в Донецьку залишається напруженою.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Згідно з повідомленням, визначити чітку локалізацію, звідки вівся обстріл і куди були влучання, не є можливим.

Разом із тим, уранці 8 серпня ремонтні бригади ПАТ «Донецькміськгаз» відновили пошкоджені газові мережі в Кіровському районі на вул. Жарікова, Висоцького, Терешкової. 1099 абонентів були відключені від газопостачання учора внаслідок пошкоджень газопроводів осколками розірваних снарядів. Сьогодні фахівці підприємства готують 13 будинків мікрорайону Текстильник до пуску газу.

Крім того, підключені до електропостачання 28 трансформаторних підстанцій, з яких 17 подають електроенергію на мікрорайон Текстильник і 11 - на Петровський район.

Згідно з повідомленням, громадський транспорт вийшов на міські магістралі і здійснює рух згідно з графіками «вихідного дня». Автобуси та маршрутні таксі працюють й обслуговують пасажирів усіх районів Донецька, а також місто Моспине. Відновлено транспортне сполучення з селищем шахтоуправління Жовтневий рудник.

Також, у зв'язку з тим, що осколками пошкоджена диспетчерська станція Трудовська і кілька снарядів, що не розірвалися, все ще перебувають на її території, автобуси комунальної власності за маршрутом №42 та маршрутні таксі №58 розвертаються і здійснюють посадку/висадку пасажирів у районі сільськогосподарського ринку «Овочевий». Саперні бригади уже виїхали на місце для знешкодження та утилізації снарядів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36