Латвійський прем'єр Лаймдота Страуюма (Laimdota Straujuma) у зв'язку зі встановленим Росією ембарго на імпорт більшості продуктів харчування з ЄС перериває відпустку і скликає нараду відповідальних міністрів та організацій селян і підприємців 8 серпня.

Про це повідомила прес-секретар латвійського прем'єра Джейн Тамулевич (Dzeina Tamuleviсa).

«З урахуванням ситуації, що склалася, прем'єр у п'ятницю повертається на роботу. У п'ятницю о 14.00 скликається екстрена зустріч з галузевими міністрами та галузевими організаціями, включаючи Латвійську конфедерацію роботодавців, Латвійську торговельно-промислову палату та організації сільських і рибних господарств», - заявила Джейн.

За її словами, щойно уряд повністю ознайомиться з умовами встановленої Росією заборони, можна буде вирішувати питання про заходи підтримки латвійських виробників продовольства, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на агентство BNS.

Як повідомляв ForUm, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ про повну або часткову заборону імпорту сільськогосподарської продукції, сировини та продовольства з країн, які запровадили санкції проти Росії.

Зокрема, під повну заборону підпадає постачання яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока і плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США, Норвегії терміном на один рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

96