Через постійні обстріли позицій прикордонних підрозділів та сил антитерористичної операції на сході України обстановка на кордоні залишається вкрай складною та напруженою.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, о 5.30 6 серпня здійснено масований артилерійський та мінометний обстріл підрозділів Держприкордонслужби.

«Обстріл вівся з території РФ з позицій, розташованих у районах н.п. Новоруський (РФ) та Ушаковка (РФ). Також були обстріли території України і підрозділів, задіяних у проведенні АТО, з боку Росії на інших ділянках», - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними, о 15.30 5 серпня в районі пункту пропуску «Дякове» зафіксовано факт обстрілу установками РСЗВ «Град» з території РФ в напрямку України та з 18.00 до 18.39 з боку РФ був обстріляний з РСЗВ н. п. Петропавлівка.

Крім цього в прикордонному відомстві підкреслили, що артилерійський та мінометний обстріл з боку РФ почався після того, як прикордонниками був помічений безпілотник, який здійснював повітряну розвідку.

«О 10.30 5 серпня в районі н.п. Красна Талівка (Луганська обл.) зафіксовано порушення повітряного простору України в 1 км БПЛА, який здійснював повітряну розвідку українського прикордоння і надалі повернувся на територію Росії», - уточнили в Держприкордонслужбі.

Як повідомляв ForUm, раніше в прикордонному відомстві повідомляли, що на українсько-російському кордоні в межах Донецької та Луганської областей ведуться постійні, у тому числі з території РФ, обстріли позицій прикордонних підрозділів та сил АТО зі стрілецької зброї, мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом