Кременчуцька територіальна виборча комісія зняла з реєстрації кандидатом на посаду міського голови Кременчука діючого мера міста Миколу Глухова.

Як повідомили в тервиборчкомі, більшістю голосів учора ввечері за це проголосували члени комісії на виконання рішення Апеляційного суду Полтави.

Суд визнав факт порушення виборчого законодавства з боку Глухова. Встановити факт порушення вимагав від суду інший кандидат на посаду мера Леонід Куличенко. Суд встановив, що 24 лютого кандидат на посаду міського голови Глухов у робочий час використовував зустріч з ветеранами вагонобудівного заводу для проведення передвиборчої агітації. Цей факт підтверджується відеозаписом зустрічі.

Присутній на засіданні комісії Глухов відзначив, що зустріч з ветеранами була не агітацією, а звітом міського голови, який проводиться щорічно і співпадає зі святом 23 лютого, передає «УНІАН».

Тервиборчком ухвалив, що дії Глухова були неправомірними, і зняв його з виборів. Глухов має намір оскаржити рішення комісії у Вищому адміністративному суді України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285