Український тележурналіст, який приїхав до Росії висвітлювати справу льотчиці Надії Савченко, чекає депортації в центрі тимчасового утримання, повідомив у понеділок представник УФМС по Воронезькій області.

Центральний районний суд Воронежа раніше оштрафував Євгена Агаркова на 2 тисячі рублів і постановив видворити за межі Росії за роботу без дозволу, повідомляє РІА «Новости».

«У нас перебуває, так. Агарков прибув 18 липня», - сказав співрозмовник агентства. За його словами, журналіст перебуватиме в центрі тимчасового утримання іноземних громадян, який розташований у Павлівському районі Воронезької області, протягом 10 днів - протягом цього часу у нього є можливість оскаржити рішення суду.

Потім, якщо рішення не буде оскаржено, пристави почнуть готувати документи щодо депортації - це може тривати від двох до семи днів. На умови утримання український тележурналіст не скаржиться, заявили в УФМС.

За даними СК РФ, українська льотчиця Надія Савченко виконувала функції коригувальника вогню під час обстрілу в Україні, у ході якого було вбито двох журналістів ВГТРК. Її захист у свою чергу стверджує, що Савченко не брала участі у боях, а рятувала поранених.

Нагадаємо, 31-річна льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила в полон до незаконних збройних формувань під містом Щастя Луганської області.

8 липня вона опинилася у Воронезькому СІЗО. Як стверджують у Слідчому комітеті РФ, Савченко перетнула кордон з Росією без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи, після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом. 9 липня їй було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Воронезький суд ухвалив рішення залишити Савченко під вартою до 30 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

78