За даними сил антитерористичної операції українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ.

Про це заявила прес-служба Міністерства закордонних справ України у відповідь на звинувачення російської сторони про нібито обстріл території країни.

«У зв'язку з поспішними і безпідставними твердженнями МЗС Росії про нібито обстріл українською армією території Російської Федерації, МЗС України офіційно заявляє, що українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ. Українські військовослужбовці ніколи не обстрілювали, не обстрілюють і не будуть обстрілювати території сусідньої держави і житлових кварталів», - підкреслили в дипвідомстві.

МЗС України очікує від російської влади об'єктивності й неупередженості в своїх оцінках щодо причин трагічного інциденту в м. Донецьку Ростовської області і готові до співпраці у його розслідуванні.

«Висловлюємо жаль у зв'язку із загибеллю і пораненнями громадян Росії м. Донецька Ростовської області. Хотіли б, щоб МЗС Росії нарешті помітило і також висловило жаль з приводу вбивств збройними формуваннями українських військовослужбовців і мирних жителів у східних областях України, засудило злочинні дії, змусило членів НЗФ припинити насильство», - наголошується в заяві.

У відомстві зазначили, що російська сторона повинна зосередити увагу на виконанні взятих зобов'язань щодо деескалації ситуації в східних областях України, насамперед забезпечити належний прикордонний контроль для запобігання проникненню в Україну з території РФ НЗФ, озброєння та військової техніки.

«У цьому контексті висловлюємо протест у зв'язку зі спробами вторгнення з території РФ військової техніки і найманців у районі українського населеного пункту Ізварине, що мали місце в ніч на 13 липня», - заявили в МЗС.

«Закликаємо російську сторону припинити провокації, вплинути на збройні формування для зупинення насильства, від якого страждають також громадяни РФ, провести ретельне розслідування численних випадків порушення з території Росії українсько-російського кордону і притягнути винних до відповідальності», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що Росія дасть жорстку відповідь на обстріл українськими військовими території РФ, внаслідок якого в місті Донецьку Ростовської області одна людина загинула та одна отримала поранення.

За версією слідства, 13 липня з української території у двір приватного домоволодіння на вулиці Балтійській, 47 в Донецьку Ростовської області влучив снаряд. В результаті загинув чоловік 1968 року народження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30