Нове керівництво Міністерства молоді і спорту бере активну участь у корупційних схемах. Про це в інтерв'ю виданню «Взгляд» сказав експерт, журналіст і керівник спортивного клубу з парашутного багатоборства Володимир Бойко.

«Новий глава відомства не тільки не став боротися зі схемами корупції і злодійством, а й сам почав брати активну участь у відбиранні грошей у спортсменів та в «дерибані» держбюджету. Вже під час однієї з перших зустрічей зі мною (коли мене призначили радником у це міністерство) Булатов так і сказав: «Як би нам придумати якусь схему... Адже ми тут тільки на два місяці...». Тобто, він відчуває себе тимчасовим і не соромиться запускати руку в бюджет якомога глибше», - цитує міністра спорту Бойко.

Керівник спортивного клубу стверджує, що Булатов крім цього відмовився виконувати судові рішення.

«Я йому кажу: «А ви в курсі, що з вами (я мав на увазі міністерство) суджуся? І всі суди (а їх було близько 30) виграв? Які суди? Будьте ласкаві». Розповів йому про шахрайські схеми відбирання грошей у спортсменів, які готуються до змагань, які, за фактом, виявлялися до того ж ще й фіктивними, про відхід від податків, про безсоромну крадіжку бюджетних коштів, виділених на заходи, які не проводилися. А Булатов мені: «А я тут до чого? Це ж все було до того, як я став міністром!». І - офіційно відмовився виконувати рішення судів», - роз'яснює ситуацію експерт.

Бойко стверджує, що одне з таких рішень суду стосувалося скасування низки змагань, які нібито відбулися, та їхніх результатів (мова йде про кілька чемпіонатів України з парашутного спорту, які були проведені фіктивно).

«Мало того - Булатов... заборонив дисципліну, в якій я і мої вихованці працюємо - парашутне багатоборство. Мабуть, для того щоб поставити нас на місце. Прикро, що пан Булатов заборонив саме парашутне багатоборство. Адже це основа військово-патріотичного виховання, яке в нас в Україні на найнижчому рівні. Те, що ми бачимо під час АТО - відважних, але безпорадних, непідготовлених солдатів - це якраз результат зневажливого ставлення влади до цієї проблеми, до військово-патріотичного виховання», - припускає він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1963