Станом на 07:00 28 червня обстановка у районі проведення антитерористичної операції на сході України залишається напруженою. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Незважаючи на оголошене перемир'я, члени незаконних збройних формувань ігнорують мирний план врегулювання ситуації на сході України, продовжуючи напади на сили АТО», - йдеться в повідомленні.

У Міноборони зазначили, що протягом доби НЗФ здійснили сім обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України в районі населених пунктів Слов'янськ, Червонопартизанськ, Дмитрівка, Краматорськ.

Підрозділ ЗС України відновив контроль над блокпостом № 1 поблизу міста Слов'янська.

Також НЗФ проведено обстріл зі стрілецької зброї силовиків, дислокованих на аеродромі в Краматорську. Обстріл вівся з мінометів із південної частини передмістя Краматорська. Втрат серед військовослужбовців немає.

Крім того, обстріляли з мінометів опорний пункт сил АТО в районі с. Дубрівка у Донецькій області. Під час обстрілу НЗФ випустили 7 мін у бік газорозподільної станції, яка знаходиться в цьому районі. Втрат серед сил АТО немає.

Також, проведено мінометний обстріл опорного пункту сил АТО поблизу с. Крива Лука, Донецька область. Обстріл вівся з боку населеного пункту Миколаївка. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Нагадаємо, режим припинення вогню, запроваджений указом Президента України від 20 червня, закінчився о 22:00 27 червня. Президент Петро Порошенко прийняв рішення продовжити перемир'я на 72 години - до 22:00 30 червня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30