За результатами розгляду 80 подань органів прокуратури Київської області щодо усунення порушень законодавства у сфері захисту суспільної моралі дітей до дисциплінарної відповідальності притягнуто 68 посадових осіб органів влади, повідомили Forum'у в прес-службі прокуратури Київщини.

Як показали перевірки, місцевими органами виконавчої влади повною мірою не забезпечено розроблення місцевих програм і заходів щодо захисту моральних засад та утвердження здорового способу життя.

Так, деякими службами у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів неналежно проводилася робота з дітьми, які постраждали від сімейного насильства або скоїли правопорушення. Зокрема, перевірки, спрямовані на запобігання вживанню неповнолітніми алкогольних напоїв, не виявили жодного порушення, що вказує на їх формальність.

В окремих навчальних закладах не забезпечувалася належна виховна робота та здійснення соціально-педагогічного патронажу для запобігання скоєнню неповнолітніми правопорушень та злочинів.

Також органами освіти в області не перевірялися навчальні заклади щодо створення умов, спрямованих на запобігання поширенню продукції, що пропагує насильство, жорстокість, розпусту. Водночас прокурорськими перевірками виявлено факти вільного доступу до інтернет-ресурсів без блокування веб-сторінок, які можуть містити порнографічну продукцію, пропагувати культ жорстокості та насильства.

Крім того, чиновники належним чином не контролювали розміщення реклами алкогольних напоїв і пива на території міст та районів. Часто підприємці розміщували таку рекламу ближче, ніж за 300 метрів від території навчальних закладів. Проте такі порушення закону залишалися без уваги посадових осіб органів місцевого самоврядування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29