Споживання газу в Італії через сильні холоди б'є всі рекорди і досягло свого історичного максимуму, що виходить із даних, опублікованих у середу на сайті італійського оператора газотранспортної мережі Snam Rete Gas.

За даними Snam, у вівторок споживання «блакитного палива» досягло 465,92 мільйона кубометрів, побивши тим самим попередній рекордний показник - 459 мільйонів кубометрів, зафіксований 17 грудня 2010 року.

Італійський оператор зазначає, що країна, як і раніше, отримує менше російського газу, ніж запитує, хоча з кожним днем ​​ об'єм недоотриманого палива скорочується, передає РІА «Новости».

Так, у середу замість запитаних 108,3 мільйона кубометрів Італія очікує отримання 94,2 мільйона кубометрів газу, тобто менше на 12,9%. В окремі дні цей показник доходив до 30%.

Тим часом в країні спостерігається критична ситуація, викликана рясними снігопадами і аномальними морозами, які встановилися на Апеннінах минулого тижня. У багатьох італійських містах вже були зареєстровані температурні рекорди, зокрема, у Мілані у понеділок стовпчики термометрів опустилися до мінус 18 градусів.
Жертвами негоди у ці дні вже стали, щонайменше, 40 чоловік, і ця цифра постійно зростає. Від переохолодження, в першу чергу, гинуть особи без певного місця проживання, а також літні люди та водії вантажівок, які замерзають у кабінах своїх автомобілів під час ночівлі.

Як повідомлялося, 2 лютого Італія повідомила про зниження поставок газу із Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

492