Реалізація соціальних проектів в Україні - найкращий доказ того, що ця країна є європейською. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час відкриття центру «Наші діти» заявив федеральний міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле.

«Цей проект є глибоко європейським. Його рушійними силами стали Україна, Німеччина і Польща. Він є найкращим і найбільш яскравим свідченням того, що Україна - це європейська країна. Це має продемонструвати те, де ми повинні бути разом - у європейському майбутньому. Діти і молодь – найголовніше, що є як в Україні, так і в Європі», - сказав він.

У свою чергу філантроп і організатор проекту Барбара-Марія Монгайм зазначила, що фінансування цього центру здійснювалося з держбюджету України.

«Український уряд витратив близько 9 млн грн. Завдяки цьому, ми сьогодні відкриваємо три будівлі. Частина приміщень виділена для дітей-сиріт, яким вже виповнилося 18 років, щоб дати їм час на адаптацію до дорослого життя», - підкреслила Монгайм.

Голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що наступного тижня столичні комунальники займуться облаштуванням території і «зроблять це місце оазисом».

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241