Верховна Рада України має намір скоротити кількість документів дозвільного характеру.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, народні депутати 295 голосами ухвалили в першому читанні президентський законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру».

Проектом закону пропонується скоротити кількість документів дозвільного характеру, які дублюють один одного, невиправдано застосовуються як інструмент регулювання господарської діяльності.

Крім цього, знімається необхідність одержання документів дозвільного характеру на види діяльності, ведення яких не містить істотних ризиків і загроз для здоров'я населення і навколишнього середовища.

Представляючи законопроект, представник Президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко заявив, що реалізація положень даного документа поліпшить діловий клімат.

«Законопроектом забороняється вимагати від суб'єктів господарювання отримання документів дозвільного характеру, не внесених до Переліку документів дозвільного характеру, затверджених Законом України від 19 травня 2011 року, за винятком випадків, визначених у сферах державного експортного контролю, державного регулювання ринків фінансових послуг, охорони держтаємниці, захисту економічної конкуренції та використання ядерної енергії», - зазначив він.

За його словами, дозвільний орган, який видає документ, також буде зобов'язаний здійснювати всі необхідні дії для отримання погоджень, висновків та інших документів, необхідних для видачі цього документа, без залучення суб'єкта господарювання. Анулювати документи дозвільного характеру зможе тільки Адміністративний суд.

Нагадаємо, 1 липня Президент України Віктор Янукович вніс на розгляд Верховної Ради проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру», що стосується підприємницької діяльності.

Лілія Брудницька,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

175