В Україні існує проблема з виконанням норм законів по боротьбі з браконьєрством. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу на тему «Стан виконання законодавства України по боротьбі з браконьєрством напередодні весняного сезону полювання і нересту» заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

«Є дві тривожні новини. До нас надійшла інформація, що люди, які займаються продажем браконьєрського інвентарю, всупереч забороні мають можливість ввозити його в Україну з-за кордону для продажу», - зазначив Томенко.

Крім того, за його словами, Кабмін у вересні 2011 року вніс до парламенту законопроект, яким скасовується норма закону про заборону ввезення цих знарядь. «Наше завдання - не допустити прийняття цього документа», - підкреслив він.

Томенко запропонував ввести за браконьєрство не тільки адміністративну, але і кримінальну відповідальність, зокрема, за використання електровудок.

Також він запропонував провести соціальну кампанію проти браконьєрства.

Під час круглого столу також була озвучена інформація, надана Департаментом охорони відтворення та використання живих ресурсів, про те, що в першому півріччі 2011 року було зафіксовано 223 порушення статті 85 (браконьєрська діяльність) Адміністративного кодексу України. А у другому півріччі за такі правопорушення складено 899 адмінпротоколів та вилучено понад 60 тисяч одиниць браконьєрського знаряддя.

У зв'язку з цим, представник МВС Василь Стасюк запропонував передбачити відповідальність за продаж браконьєрського інвентарю не тільки виробників та розповсюджувачів, а й директорів ринків, глав адміністрацій, які дозволили такий продаж.

Сергій Одаренко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

884