Посольство США в Україні поміняє місце розташування. Через тиждень шість відділів американської амбасади у Києві переїдуть у новий корпус (вул. авіаконструктора Ігоря Сікорського, 4).

Новий корпус амбасади США в Україну журналістам презентували тимчасовий повірений у справах США в Україні Ерік Шульц, керівник проекту будівництва Олександр Ралі, а також генеральний консул США в Україні Генрі Генде.

«Ми дуже пишаємося новим будинком, не тому що він такий красивий. Він є символом стратегічного партнерства між США та Україною. Це дуже дорога будівля. На її будівництво було витрачено 209 мільйонів доларів. Велику кількість цих грошей було витрачено на оплату праці українських працівників (будівельників. - Ред.), на українські (будівельні. - Ред.) матеріали. І, між іншим, українська сторона зробила вагомий внесок у будівництво цього будинку. Вам, напевно, відомо, що ми почали дипломатичні відносини з Україною 20 років тому, і велику частину цього часу Посольство було розкидане по кількох будівлях Києва... Тепер усі ці відділи будуть розміщені у новому корпусі», - повідомив Шульц.

За його словами, наступного тижня робота американського посольства в Україні буде суттєво обмежена у зв'язку з переїздом. Крім того, тимчасовий повірений у справах США в Україні повідомив, що наступної п'ятниці відбудеться концерт на честь 20-річчя відносин між Україною та США.

Разом з тим, говорячи про переваги нової будівлі амбасади США, Шульц уточнив, що це «одна із найбільш сучасних будівель у Києві». «Її загальна площа 4,5 га, а площа канцелярії - 12 тисяч кв м», - додав він.

У той же час він підкреслив, що новий корпус посольства – це екологічний проект і має сертифікат відповідності лідерства в енергозбереженні та екологічному дизайні.

Церемонія закладення фундаменту нового посольства США пройшла ще у травні 2009 року за участі посла Вільяма Тейлора. Фактичне будівництво головного корпусу посольства почалося у жовтні 2009 року.

У зв'язку з будівництвом нової амбасади колишня вулиця Танкова була перейменована на вулицю авіаконструктора Сікорського. За словами Шульца, пропозиція перейменувати вулицю надійшла від мера міста Києва.

У цілому нова амбасада США має кілька корпусів, серед них і консульство США, у якому є два зали очікування (окремо для американських і окремо для українських громадян). «Завдяки новому будинку, який побудований за новими технологіями і зручний у використанні, скоротиться час проходження від входу до виходу громадян, які хочуть отримати візу», - сказав Генде.

Крім того, у посольстві є фотогалерея, де представлені кілька музикантів, науковців, художників, інженерів, дипломатів, акторів українського походження, які, як зазначив Шульц, зробили США такими різноманітними і динамічними, якими вони є сьогодні. Серед них – Ігор Сікорський, Міла Йовович, Дастін Хоффман, Девід Духовни, Боб Ділан та інші.

Як зазначили представники амбасади США, відразу після переїзду всіх відділів посольство запрацює у повному режимі.

Останнім у нову будівлю переїде агентство міжнародного розвитку. За ловам Шульца, його переїзд завершиться ближче до літа в перший корпус нового посольства, який ще не добудований.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2336