Лівадійський палац-музей планує купувати у кримчан предмети кінця XIX - початку XX століть для поповнення музейних колекцій.

Керівництво Лівадійського палацу заявило про готовність придбати у приватних осіб і організацій старовинні речі, в тому числі посуд, столові прилади, предмети меблів, живопис, графіку, скульптуру, предмети декоративно-прикладного мистецтва, світлини, друковану продукцію, предмети одягу та уніформи періоду другої половини ХΙХ - середини ХХ століття.
«У наших експозиціях багато площинного, але не вистачає об'ємного матеріалу. У роки перебування в палаці санаторію дуже багато предметів «пішли» у невідомому напрямку», - зазначає директор палацу-музею Світлана Москаленко.

За її словами, зараз стоїть завдання або повернути те, що було втрачено, або поповнити експозицію предметами, які відповідають періоду кінця XIX - початку XX століть. «Тому ми пропонуємо ялтинцям і жителям довколишніх регіонів, у яких є речі тієї епохи, продати їх нам», - сказала Москаленко, повідомляє «ЛІГАБізнесІнформ».
Оцінку предметів проводитиме або науково-фондова комісія музею, або запрошені фахівці, а купуватимуться вони на зароблені палацом кошти.

Крім цього, зазначає директор, співробітники палацу-музею збираються відвідувати і аукціони, де відстежуватимуть відповідні експонати.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

595