Народний депутат України (БЮТ) Олександр Фельдман подав на розгляд у Верховну Раду законопроект про внесення змін до Законів України «Про біженців» про удосконалення процедури надання статусу біженця в Україні. Про це повідомляє прес-служба народного депутата.

У зв'язку з потребою приведення законодавства про біженців у відповідність із законодавством ЄС, а також виходячи з того, що процедура отримання статусу не має грунтуватися на недовір'ї, а особа, яка звернулася за допомогою, піддавати ризику своє життя, необхідно удосконалити процедуру надання статусу біженців, пише «Вовремя.info».

Метою цього законопроекту є усунення недоліків і удосконалення процедури надання статусу біженця, щоб уникнути необгрунтованих або помилкових рішень, а також приведення українського законодавства у відповідність з європейським і міжнародним правом.

Зокрема, пропонується внесення змін і доповнень до ст.ст. 9, 11, 12, 14, 20, де роз'яснюються такі поняття, як «сім'я біженця», підвищується рівень захищеності особи, яка звернулася за притулком, а також спрощення процедури аж до забезпечення перекладача і безкоштовної юридичної допомоги цій категорії осіб, а також виключається можливість незаконного їх перебування на території України.

«Розуміючи, що така соціальна категорія, як біженці, практично незахищена, необхідно вдосконалити наше законодавство у цій частині. Україна ще у 2002 році приєдналася до міжнародної Конвенції про статус біженців, тому ми не можемо ігнорувати це питання. Недостатньо врегульована проблема біженців на законодавчому і практичному рівнях може призвести до серйозних проблем, які ми спостерігаємо на прикладі інших держав», - зазначив А.Фельдман.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

894