У Полтаві перенесли пам'ятник Полтавській галушці від Свято-Успенського кафедрального собору на 200 метрів – до ресторану «Іванова гора».

Про це повідомив настоятель Свято-Успенського собору Української православної церкви Київського патріархату Микола Храпач.

За його словами, члени релігійної общини та представники інтелігенції протягом року просили міську владу перенести цей пам'ятник подалі від храму.

«Колишній пам'ятник стояв якраз на місці поховань, це було просто блюзнірство» – сказав Храпач.

За його даними, на місці, де перший раз спорудили галушку, було поховання 200 відомих священнослужителів, передає «Новий Регіон».

Міська влада з приводу перенесення пам'ятника не переживає. Полтавський віце-мер з питань культури і туризму Лариса Семеняга відзначила, що таке розташування пам'ятника є більш вигідним з погляду панорами, що відкривається для фотографування, і розташування довколишніх об'єктів.

Як повідомлялося, рішення про перенесення пам'ятника ухвалив виконавчий комітет Полтавської міської ради. Таким чином, влада відреагувала на висновки членів обласної організації Національної спілки художників України, містобудівної ради, звернення представників Громадської колегії і товариства кафедрального собору, які вимагали знайти для пам'ятника інше місце.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

567