Народний депутат України з фракції Регіони України Василь Кисельов, виступаючи з парламентської трибуни, озвучив заяву фракції Партії регіонів щодо вчорашнього інциденту з обстрілом кабінету народного депутата від Партії регіонів Юлії Ковальової. Про це передає кореспондент ForUm’у.

«Від політичних провокацій шулери з опозиції переходять до прямого фізичного тиску на члена антикризової коаліції. Так вчора, 13 грудня, невідомі обстріляли з вогнепальної зброї вікно робочого кабінету нашого колеги, народного депутата України, члена фракції Партії регіонів Юлії Ковальової», - заявив депутат і додав: «Оскільки цей кабінет розміщено поряд з кабінетом лідера фракції Партії регіонів, координатора парламентської більшості, ми розцінюємо вчорашні події, як спробу провокації проти лідера антикризової коаліції Раїси Богатирьової, помстою за її принципову політичну і громадянську позицію».

За словами Кисельова, антикризова коаліція заявляє, що «політичні авантюристи» не зможуть її залякати. «Ми вимагаємо від правоохоронних органів жорсткого контролю над ходом розслідування цього інциденту, сподіваємося на об'єктивне слідство», - заявив парламентарій.

Після заяви Кисельова в парламенті голова Верховної Ради Олександр Мороз повідомив, що, за словами міністра внутрішніх справ України Василя Цушка, ця ситуація «практично з'ясована».

Мороз також просив підготувати протокольне звернення до міністра внутрішніх справ, на яке він дасть письмову відповідь з приводу цього інциденту.

Як раніше повідомляв ForUm, кабінет українського народного обранця Юлії Ковальової був обстріляний напередодні. Як повідомила депутат, її помічниця знайшла в шибці кабінету кульовий отвір. При цьому отвір проходив через подвійну шибку, а також кульовий отвір був в кріслі.

Робочий кабінет Ковальової розміщено на шостому поверсі будівлі бюджетного комітету парламенту.

Міліція впритул зайнялася фактом виявлення «отвору» у вікні депутата. Проте начальник прес-служби Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Києві Володимир Поліщук повідомив «Українську правду», що не виключає, що «хтось міг просто кинути камінчик і розбити вікно».

Проте, у цій справі затриманий якийсь громадянин на прізвище Гончар. У затриманого вилучили автомат з бойовими патронами, з якого він стріляв з балкона своєї квартири по вікнах комітетів Верховної ради. Було вилучено п'ять гільз.

Більше того, повідомляється також, що Гончар є колишнім співмешканцем (цивільним чоловіком) Віталіни Ющенко, дочки Президента України Віктора Ющенка. Батько Гончара, свого часу, обіймав високий пост в органах виконавчої влади.

Внучку Президента України (дочка Віталіни Ющенко) звуть Ярина-Домініка Ющенко-Гончар.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1110