Переможці і призери чемпіонату світу з фехтування одержуватимуть стипендію Президента України.

Як повідомили в прес-службі Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту, про це вчора на прес-конференції повідомив міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко.

Міністр повідомив, що на чемпіонаті світу, який завершився днями в Туріні, збірна команда України з фехтування на шаблях завоювала срібні медалі, а чоловіча збірна команда з фехтування на шпагах посіла третє місце в командному заліку. За кількістю медалей Україна розділила 8-е місце з командою Естонії.

У складі чоловічої збірної з фехтування на шаблях виступили заслужені майстри спорту Дмитро Бойко, Лукашенко, Владислав Третяк і Олег Штурбабін.

Збірну команду з фехтування на шпагах представляли заслужені майстри спорту Дмитро Карюченко, Д.Чумак, Максим Хворост і майстер спорту міжнародного класу Богдан Нікішин.

Павленко привітав спортсменів з успішним виступом в Італії і повідомив, що зараз готуються подання на призначення нашим призерам стипендій Президента України у розмірі 6 тис. грн. для чоловічої збірної з фехтування на шаблях – срібних призерів ЧС і 4 тис. грн. для чоловічої збірної з фехтуванню на шпагах – бронзових призерів ЧС. Аналогічні суми одержуватимуть тренери, які готували спортсменів, передає «УНІАН».

«Окрім цього, члени команд з фехтування на шпагах і з фехтування на шаблях одержать одноразову премію від Міністерства України у справах сім'ї, молоді і спорту – кожний з срібних призерів – суму еквівалентну 1 тис. 200 доларів США, а бронзові призери ЧС – 600 доларів США», – повідомив Павленко.

Також члени штатних збірних команд одержуватимуть 100% надбавки до заробітної плати.

Чоловіча збірна команда України з фехтування на шаблях в 1/8 перемогла шаблістів з Канади (45 очок проти 35 у суперника), в 1/4 – німецьких спортсменів (45-34), а в півфіналі – збірну команду з Росії (45-34). У фіналі наші спортсмени поступилися збірній Франції з рахунком 45-41. Українська збірна команда з фехтування на шаблях підтвердила своє друге місце в світовому рейтингу.

Чоловіча збірна команда України з фехтування на шпагах в 1/32 перемогла збірну Туркменістану (45-20), в 1/16 – команду з Венесуели (45-32), в 1/8 – командою з Росії (25-24) і в 1/4 поступилися спортсменам з Іспанії (44-45). В поєдинку за третє місце наші шпажисти перемогли збірну Угорщини. Чоловіча команда з фехтування на шпагах підтвердила третє місце в світовому рейтингу.

Жіноча збірна команда України з фехтування на шаблях зайняла в Туріні 5-е місце, жіноча збірна з фехтування на шпагах посіла 6-е місце, жіноча збірна з фехтування на рапірах здобула 12-е місце, а чоловіча команда – 18-е.

Участь у чемпіонаті світу брали фехтувальники з понад 80 країн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

443