Депутати Луганської міської ради депутати прийняли Статут міста і затвердили прапор. За таке рішення на черговій сесії міськради у вівторок проголосували 54 депутати, проти - 4, 3 - утрималися.

Міський голова Луганська Сергій Кравченко упевнений, що Статут Луганська забезпечить контроль над міською владою. "Слава нашому скликанню за те, що він прийняв Статут. Статут - це Конституція нашого міста, якою користуватиметься майбутнє покоління луганчан", - відзначив мер, додавши при цьому, що "статут допрацьовуватиметься".

Депутати Луганської міської ради також затвердили прапор територіальної громади Луганська. За словами начальника відділу внутрішньої політики Луганської міської ради Сергія Чебаненка, прапор Луганська з'явився 1995 року, коли був прийнятий герб міста. "Але сам прапор тоді не приймали, тому сьогодні потрібно усунути цю маленьку помилку", - підкреслив він, передає «Інтерфакс-Україна».

А гімн у Луганську з'явиться через 4 місяці. "Гімн розроблявся ще при іншому мерові, але потім варіант його тексту, написаний Тетяною Дайнегіною, був відкладений. Зараз він залишився у підвішеному стані. Але за 3-4 місяці його допрацюють, і в Луганську буде гімн", - відзначив міській голова Луганська.

За словами мера, однією з проблем у створенні гімну Луганська є його мова. "Те, що текст гімну був написаний українською мовою, відразу викликало бурхливу реакцію. Багатьом людям слова в ньому не зрозумілі, а треба, щоб гімн брав за душу", - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

601