Народний депутат, член політради Партії регіонів Тарас Чорновіл заявляє, що умовою створення коаліції є призначення прем'єр-міністром Віктора Януковича, першим віце-прем'єр-міністром з функціями міністра фінансів Миколи Азарова, віце-прем'єром з питань ПЕК Андрія Клюєва.

Крім того, Партія регіонів претендує на міністерські посади в економічному блоці, сказав Чорновіл в інтерв'ю газеті «Новий понеділок», передає «УНІАН».

На думку Чорновола, «Наша Україна» сьогодні перебуває в політично складному становищі: Україна ще не має такої політичної культури, як у Німеччині, яка показала приклад створення широкої коаліції.

Чорновіл висловив готовність Партії регіонів «зрозуміти політичну позицію «помаранчевої команди» і навіть зробити певні кроки назустріч, зрозуміло, до певної межі». Він назвав дві полярні «точки відліку»: перша – прем'єр Янукович, друга - прем'єр Єхануров. «Але погодьтеся, йти на таку відверту капітуляцію, коли ми набрали в два з половиною рази більше голосів, ніж НСНУ, ми не можемо», - відзначив Чорновіл. За його словами, питання про те, в чому Партія регіонів може поступитися, має вирішувати політрада. Він також відзначив, що «своєрідність» ситуації полягає в тому, що Партія регіонів пропонує стартові умови, а лідер БЮТ Юлія Тимошенко - стартові і фінішні одночасно. «У цьому і полягає різниця», - сказав Чорновіл.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1280