При апараті Ради національної безпеки і оборони України була створена робоча група з питань патріотичного виховання молоді, яка ініціює розроблення загальнодержавної концепції патріотичного виховання молоді.

Як повідомили в прес-службі апарату РНБО, робочу групу очолив перший заступник секретаря РНБО Василь Крутов. До її складу увійшли провідні спеціалісти державних органів України, зокрема Міністерства сім'ї, молоді і спорту, Міністерства освіти, представники громадських, у тому числі молодіжних, організацій і творчої інтелігенції, відомі учені. Крім того до роботи групи було залучено широке коло вітчизняних теоретиків і практиків, що працюють у сфері виховання молоді.

На першому засіданні робочої групи було визначено пріоритетні завдання її діяльності. Серед першочергових завдань робочої групи - розроблення пропозицій стосовно створення системи патріотичного виховання молоді, яка б дала можливість максимально задіяти всі інститути виховання – сім'ю, школу, трудові і військові колективи, громадські організації, а також забезпечити ефективність діяльності на цій ниві засобів масової інформації, закладів культури і творчих колективів. Члени робочої групи планують також проаналізувати і дати оцінку сучасному стану організації патріотичного виховання в Україні, можливостям практичної реалізації вітчизняних наукових розробок в цій галузі, ініціювати розроблення, визначення спрямованості і механізмів реалізації нормативно-правових актів, концепцій, програм і планів з питань патріотичного виховання. Втім, як наголошувалося на першому засіданні робочої групи, одним з найголовніших завдань стане визначення системи ціннісних орієнтирів для підготовки концепції патріотичного виховання молоді і розроблення на її основі відповідного закону України.

Як наголошувалося на засіданні, становлення і розвиток незалежної України, формування нових соціально-політичних відносин, створення сучасної економіки, відстоювання гідного місця держави серед міжнародного співтовариства можливо тільки за наявності громадянина нового часу, який усвідомлює особисту відповідальність за долю своєї країни – незалежної України - і є активним учасником її розвитку.

На переконання учасників робочої групи, на сучасному етапі розвитку демократичного суспільства вкрай важливого значення набуває необхідність розроблення державної програми патріотичного виховання молоді і формування зрілої особистості – громадянина, справжнього наступника і продовжувача прогресивних національних традицій з високоморальною активною громадянською позицією, широким і відкритим світоглядом, повідомляє «УНІАН».

Крутов упевнений, що основна увага повинна зосереджуватися на вихованні дітей і молоді, формуванні у них національної свідомості, патріотичних поглядів і переконань, мінімізації впливу на молоде покоління «сурогатної культури». На думку членів робочої групи, реалізація такого підходу згуртує всіх громадян України, незалежно від національності, віросповідання і мови, над вихованням молодого покоління, здатного побудувати демократичну, правову, економічно розвинену державу.

На другому засіданні робочої групи її учасники обмінялися поглядами і виклали свої пропозиції щодо організації патріотичного виховання в Україні, визначилися з планом роботи групи на найближчу перспективу. Планується, що питання патріотичного виховання молоді буде розглянуто на одному із засідань Ради національної безпеки і оборони України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1382