Міністр юстиції України Павло Петренко переконаний, що усуння Віктора Януковича від посади Президента відбулося законно. Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив у ході брифінгу.

«Я можу вам озвучити свою особисту позицію: рішення парламенту, які ухвалювалися щодо усунення Януковича від посади, є легітимними і законними... Президент Янукович фактично втік з країни, самоусунувся від виконання своїх обов'язків. Крім того, щодо цієї особи є цілий ряд кримінальних справ за злочини проти людяності. Тому парламент, який ухвалював рішення конституційною більшістю голосів, мав для цього всі права, передбачені законом і Конституцією», - сказав Петренко.

На його думку, судове засідання за позовом донецького адвоката Володимира Оленцевича щодо незаконного усунення від посади Януковича має пройти публічно.

Як раніше повідомляв ForUm , 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову» Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень» і призначила президентські вибори на 25 травня.

Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом про визнання протиправними дій Верховної Ради, яка поклала обов'язки президента України на Олександра Турчинова.


Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

809