Екс-заміністра юстиції Євген Корнійчук відкликав свою скаргу до Європейського суду з прав людини до держави Україна про незаконність його арешту судом.

Про це Корнійчук повідомив «Українським новинам».

Він написав відповідну заяву, адресовану суду, у понеділок, 14 березня.

Корнійчук наголосив, що таке рішення пов'язане з тим, що після того, як йому замінили запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд, фактично відсутній предмет його оскарження.

Екс-заступник міністра зазначив, що хоче сконцентрувати свої зусилля на захисті своєї позиції при розгляді його кримінальної справи по суті у Печерському районному суді Києва.

Він підкреслив, що залишає за собою право домагатися захисту своїх прав у Європейському суді з прав людини у тому разі, якщо йому не вдасться зробити це у національних судах.

Нагадаємо, 2 березня Європейський суд з прав людини прийняв до провадження скаргу колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука про незаконність його затримання та арешту, а також порушення права на його захист. Про це повідомив адвокат Корнійчука Ігор Фомін.

Як повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура 22 грудня 2010 порушила кримінальну справу стосовно Євгена Корнійчука. Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків).

Колишньому першому заступнику голови Мін'юсту висунуто звинувачення у зловживанні службовим становищем при проведенні держзакупівель. 15 лютого 2011 слідчий Генеральної прокуратури України змінив Корнійчуку запобіжний захід з арешту на підписку про невиїзд.

10 березня Печерський районний суд Києва відмовив Корнійчуку у задоволенні клопотання про закриття кримінальної справи і призначив її до розгляду по суті на 18 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

599