Голова парламенту Володимир Литвин відмовив опозиції в проведенні позачергового засідання ВР у суботу, 24 квітня. Про це ForUm’у повідомили в прес-службі парламенту.

«Забезпечити організацію, підготовку і проведення 24 квітня позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради України є неможливим», - мовиться в листі Литвина на ймення лідер фракції БЮТ Івана Кириленка.

Спікер повідомив, що матеріали за ініціативою 150 народних депутатів про скликання суботнього засідання він отримав сьогодні о 13 годині 30 хвилин.

«При цьому ініціатори пропонують включити до порядку денного позачергового пленарного засідання проекти постанов (№ 6332 і № 6333) від 22 квітня 2010», - мовиться в листі.

За словами Литвина, неможливість проведення позачергового засідання підтвердили і результати консультацій з головами фракцій у ВР, які показали, що в позачерговому пленарному засіданні парламенту 24 квітня не зможе взяти участь більшість народних депутатів, необхідна для ухвалення результативних рішень.

Він також зазначає, що за станом на 13 годину 30 хвилин до парламенту не поступили офіційні тексти документів, які повинні бути предметом обговорення на позачерговому пленарному засіданні.

Як раніше писав ForUm, фракція БЮТ зібрала підписи 153 депутатів з вимогою провести в суботу позачергове засідання для обговорення домовленостей президентів України і Росії Віктора Януковича і Дмитра Медведєва.

Перед цим Литвин відмовив депутатам у проведенні позачергового засідання для ратифікації харківських документів.

У свою чергу лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що депутати від фракцій БЮТ і НУ-НС завтра у будь-якому випадку прийдуть у сесійний зал, щоб провести позачергове засідання Верховної Ради.

Нагадаємо, 21 квітня Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали угоду про продовження на 25 років терміну перебування Чорноморського флоту Росії у Севастополі. В обмін на цю угоду Україна добилася зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш, ніж на 100 дол. за тисячу кубометрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

714