Мешканці Севастополя шоковані нашестям скорпіонів у їні квартири. Отруйні комахи проникають в житло через водостічні труби і щілини в плінтусах. Звідки вони беруться і як з ними боротися, не знають навіть фахівці Севастопольського об'єднання з профдезінфекції.

«Ми боремося лише з побутовими комахами і гризунами. А кримські скорпіони в квартирах – явище нетипове», – коментує заступник директора об'єднання Тетяна Царина.

За її словами, раніше мешканці міста ніколи не зверталися з проханням потруїти скорпіонів, передає «Новий регіон» з посиланням на «Севастопольскую газету».

«Можу тільки сказати, що скорпіони – це представники класу павукоподібних. А павуки дуже стійкі до дезинфекції, тому вивести їх не так-то просто. Хоча ми використовуємо сильні отрути, які вбивають гризунів і комах. Можливо, вони подіяли б і на скорпіонів», – говорить Царина.

Ентомологи ж говорять, що скорпіони досить часто проникають у будинки до людей. За словами ентомолога відділу паразитології міської СЕС Севастополя Тетяни Коваленко, скорпіони зазвичай з'являються в квартирах на перших поверхах багатоповерхівок або в приватних будинках. Якщо в підвалі було кубло скорпіонів, вони могли вийти і випадково по трубі потрапити у ванну. Пролізти в квартиру скорпіони можуть через діри в плінтусах, якщо, наприклад, в підвалі почали ремонт або провели обробку від щурів. Це могло примусити скорпіонів сховатися.

Скорпіони не переносять заразливих захворювань, але можуть вжалити – при цьому виникне почервоніння і печія. В цьому випадку треба обробити ранку йодом або спиртом. Ентомологи запевняють, що отрута кримських скорпіонів не небезпечна для людини. Коваленко радить не боятися скорпіонів, а якщо шкода вбивати членистоногого, можна піймати його в банку і винести на вулицю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1515