Російська федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини повторно розглянула план заходів ТОВ «Лозівський молочний завод», перероблений з урахуванням зауважень і пропозицій російської сторони у частині поліпшення санітарно-епідеміологічного стану підприємства і забезпечення випуску якісної продукції.

Як повідомляє прес-служба Росспоживнагляду, представлений документ включає у більшій мірі заходи щодо усунення недоліків, однак кілька принципових зауважень не було враховано, у тому числі: у схемі виробничих процесів вказується подача тільки знежиреного молока з метою отримання молочно-жирової суміші, для подальшого виготовлення сирів, тоді як у цьому випадку необхідне незбиране молоко. У той же час у поданій блок-схемі для виробництва сирних продуктів використовується молоко-сировина.

Найменування різних видів продукції, планованих до постачань у Російську Федерацію, зокрема сиру і сирного продукту «Монастирський», не відповідають вимогам чинного законодавства Російської Федерації. Федеральний закон «Технічний регламент на молоко і молочну продукцію» від 12.06.2008 № 88-ФЗ, не допускає виробництво і поставки сирів та сирних продуктів під одним найменуванням. У зв'язку з цим технічна документація ТОВ «Лозівський молочний завод» повинна бути актуалізована у частині випуску сирів та сирних продуктів під різними найменуваннями.

«Федеральна служба з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини не заперечує проти відновлення постачань у Російську Федерацію продукції ТОВ «Лозівський молочний завод» за умови усунення названих зауважень і виконання всіх запланованих заходів», - йдеться у повідомленні.

При цьому поставки молочної продукції ТОВ «Лозівський молочний завод» будуть здійснюватися при жорсткому контролі Росспоживнаглядом кожної партії зазначеної продукції. У разі виявлення невідповідності якості молочної продукції заявленим вимогам дане підприємство буде вилучене із числа постачальників.

Як раніше повідомляв ForUm, 7 лютого Росспоживнагляд заборонив ввезення в Росію сирів деяких українських виробників через невідповідність їхньої продукції російському техрегламенту на молоко і молочну продукцію. Після цього проводилася інспекція українських підприємств.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293