В Конституційному Суді України прийнято рішення щодо скасування конституційної реформи 2004 року.

Судовий фарс влаштовано на замовлення Партії регіонів. Їй підігрує Анатолій Головін, новий очільник суду родом з Макіївки Донецької області.

Віктор Янукович вирішив узаконити повернення собі диктаторських повноважень Кучми. Не маючи для цього конституційної більшості в парламенті, він вирішив вдатися до юридичного шулерства. Правлячій коаліції «донів» з «тушками» і «своїм людям» у Конституційному Суді поставили завдання коронувати Главу держави.

Подальші плани Банкової не є секретом: збільшити термін правління Януковича до 7 років. Як хабар народним депутатам – строк їх повноважень теж продовжити на 3 роки, щоб швидше проголосували за це недемократичне рішення.

Навіщо Януковичу ставати тираном по закону, якщо він і так має всю повноту влади?

Здавалося б, він має практично однопартійну більшість у Верховній Раді, майже однопартійний уряд, новопризначених глав обласних та районних адміністрацій від Партії регіонів по всій Україні.

Слухняна «президентська вертикаль» з її корупційними схемами та антидержавними проектами розростається, як ракова пухлина на тілі держави.

Правосуддя поставлено на коліна.

Прокуратура саджає в тюрми добросовісних держслужбовців, які не продалися і не піддалися на тиск ексклюзивного спонсора президентської виборчої кампанії — фінансово-промислової групи, в центрі якої стоять інтереси RosUkrEnergo та Дмитра Фірташа.

Спонсори ніколи і нікого не підтримують просто так. Тому і готується підвищення цін на газ удвічі: на 50% зараз і ще на 50% у наступному році. Це потрібно Януковичу, щоб віддячити Фірташу за роздутий російським газом рейтинг.

Міліція розганяє акції протесту. СБУ «сідає на хвіст» всім опонентам влади. Ставленики Партії регіонів шахрайськи захоплюють владу по всій Україні. Поповнюють свої лави за рахунок зрадників та перебіжчиків, готуються по-своєму рахувати голоси на місцевих виборах 31 жовтня.

То який сенс ще й гвалтувати Конституцію?!

Відповідь на це запитання лежить на поверхні. Якщо, умовно кажучи, владу Януковича контролюють з десяток олігархічних сімей-кланів і основним джерелом прибутку кожної з них є нещадна експлуатація дешевої української робочої сили – спитаймо себе, чи зацікавлені вони у розвитку демократії?

Демократичний процес полягає у залученні найширшого кола компетентних громадян до прийняття ключових рішень у державі. Цим гарантується дотримання природних, соціальних та політичних прав людей з усіх верств населення.

У демократичному суспільстві ніяка купка «донів», мільярдерів не зможе довго набивати власні кишені за рахунок злиденного життя решти співгромадян: найманих працівників, бюджетників, пенсіонерів, інвалідів, представників малого і середнього бізнесу тощо.

В Україні щодня триває широкий наступ на елементарні соціальні права. Затягнути паски і покласти зуби на полицю нас закликають заради псевдореформ Тігіпка-Януковича, спрямованих на створення тепличних умов для великого бізнесу за рахунок грабунку простих громадян і навішування непосильних боргів нашим нащадкам.

Про це свідчать грабіжницькі й антисоціальні проекти податкового кодексу та трудового кодексу, меморандуми щодо обмеження заробітної плати усіх бюджетників на середньострокову перспективу, тобто на 6-7 років, підвищення пенсійного віку на 5 років. Навіщо? Бо уряд контролюється олігархами з партії регіонів, що прагнуть побудувати в Україні феодальну державу, в якій 95 % населення буде тихою, зомбованою їхніми телеканалами, масою!

Вони кажуть нам: працюйте в поті чола і отримуйте мізерну зарплатню – або віддайте левову частку свого прибутку приватного підприємця податківцям, контролючим органам та ще якимсь відповідальним дядькам у ліву кишеню за всі необхідні дозволи. Заплатіть вдвічі-втричі більше за комунальні послуги. І не дивуйтеся, якщо хліб подорожчає. Якщо на деяких ринках Києва вже зараз кілограм гречки коштує 15-16 гривень.

Вони хочуть, щоб було так: скільки пан сказав, стільки холоп заплатить...

Готується скасування мораторію на виплату пені за прострочку оплати комунальних послуг. Запроваджуються нові величезні штрафи для підприємців та простих людей. Спрощується механізм відчудження власності громадян, у тому числі житла за борги. Скоро багато людей, які й нині живуть за межею бідності, раптом можуть опинитися під загрозою виселення на вулицю. Армія безробітних поповниться десятками тисяч бездомних боржників.

Рано чи пізно така антисоціальна політика призведе до масових заворушень. Тому олігархи готують заздалегідь залізний кулак диктатури для придушення народного протесту. У хід піде репресивний апарат, міліцейські кийки та бандитські кулі.

Вуличні протести не покажуть по телебаченню. А покажуть, наприклад, якогось з «комуністичних» або «соціалістичних» лакеїв правлячої олігархічної коаліції. І цей пройдисвіт за об’їдки з буржуйського столу завзято хвалитиме народного вождя Віктора Януковича, відзначатиме щоденний ріст відсотків жиру в маслі…

Зараз в Україні лівий рух фактично припинив своє існування.

Справу захисту соціальних та політичних права громадян повина взяти на себе опозиція. Навколо цієї справи мають об’єднатися усі здорові, патріотичні сили суспільства.

Спільними зусиллями ми повині врятувати Україну від прірви тиранії, у яку штовхає правлячий режим.

Андрій Павловський

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1601