Уряд України розраховує на швидке підписання угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною, незважаючи на наявні суперечності з питань торгівлі аграрною продукцією.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на міжнародному Чорноморському економічному форумі, який проходить у Криму.

«Для нас Туреччина - стратегічний партнер. Ми з Туреччиною ведемо і практично вже перебуваємо на стадії завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі», - сказав Азаров.

«Які є проблеми? Вони стосуються ринку сільськогосподарської продукції. Туреччина думає, як захистити свій ринок, і ми думаємо, як захистити свій ринок», - додав глава уряду.

За його словами, Туреччина активно розвиває своє сільське господарство, включаючи вирощування овочів у парниках. І ця продукція є конкурентом українських овочів, передає «УНІАН».

«Ми останнім часом дуже активно займаємося створенням теплиць. Починається хороша конкуренція. Це добре: конкуренція краще відсутності конкуренції. В результаті ціни на овочеву продукцію у нас знижуються», - сказав прем'єр України.

Азаров при цьому висловив упевненість, що сторони зможуть досягти компромісу з цих чутливих для обох країн питань і угода про створення зони вільної торгівлі з Туреччиною буде підписана, оскільки цей проект надзвичайно важливий для України.

Як раніше повідомляв ForUm, Україна і Туреччина перебувають на завершальному етапі підготовки до підписання угоди про створення з они вільної торгівлі між країнами.

Потенційне підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Туреччиною зміцнить співпрацю країн, насамперед, в енергетиці, авіації і будівництві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102