У Чернігові покупці супермаркету зателефонували в міліцію після того, як побачили, що нетверезий чоловік, купуючи горілку, разом з гаманцем витяг гранату. Про це повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю УМВС у Чернігівській області.

Працівники ДАІ перекрили рух транспорту по дорозі, що проходила біля магазину, а слідчо-оперативна група блокувала вхід у торговельний заклад.

«У залі спиртних напоїв дійсно стояв чоловік з пляшкою горілки. Двоє бійців блискавично опинилися у нього за спиною і схопили за руки. Акуратно витягли з кишені ручну гранату, винесли її з магазину подалі і накрили шоломом», - наголошується в повідомленні.

Чоловіка, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, затримали. Згодом з'ясувалося, що в крові колишнього десантника розчинилося близько 700 мілілітрів алкоголю.

За даними міліції, кільце гранати було на місці. Експерт вжив усіх заходів для безпечного транспортування гранати. Зараз предмет, схожий на ручну гранату Ф-1, знаходиться на вибухотехнічній експертизі.

Відносно чоловіка відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї), що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197