Президент України Віктор Янукович підписав Закон №617-VII «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції «Океанський щит» та в операції Європейського Союзу «EU NAVFOR ATALANTA». Про це повідомляється на сайті Глави держави.

Даний законопроект розроблений у відповідності з ратифікацією Угоди про відправку українського контингенту для участі в цих антипіратських операціях НАТО і ЄС «для впорядкування внутрішньодержавних процедур, дотримання послідовності взятих на себе зобов'язань».

З 24 вересня п.р. по 2 січня українські миротворці беруть участь в операції «Океанський щит», а з 3 січня по 5 березня - в операції ЄС «EU NAVFOR ATALANTA». Відповідні витрати враховані у державному бюджеті 2013 року і в запиті до держбюджету на 2014 рік.

Нагадаємо, Рада 8 жовтня схвалила участь українських миротворців в антипіратських операціях НАТО і ЄС.

Раніше Президент України Віктор Янукович підписав Закон №582-VII «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго», а також Закон №580-VII «ПРО ратифікацію Угоди (у формі обміну листами) між Україною та Організацією Північноатлантичного договору про участь України в операції «Океанський щит».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

219