Ефективний захист інтересів бізнесу, як іноземного так і українського, чинитиме істотний вплив на підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Так, генеральний директор інвестиційно-банківської компанії «European Capital Management» Вадим Браїловський прокоментував прийняття парламентом законопроекту N0887 щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств», яким вводиться кримінальна відповідальність за рейдерські дії.

«Парламент після декількох років обговорення проблеми рейдерства прийняв очікуваний і необхідний документ, покликаний посилити відповідальність за незаконне заволодіння чужим бізнесом. Схоже, Верховна Рада почула Президента України в тому, що основною рушійною силою економічних реформ повинно стати поліпшення інвестиційного клімату», - підкреслив експерт.

Також Браїловський зазначив, що від ефективного захисту інтересів бізнесу буде прямо залежати підписання Асоціації Україна-ЄС, яке заплановано на листопад 2013 року у Вільнюсі.

Фінансист зазначає, що прийняття антирейдерського законодавства допоможе першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову, який очолює «антирейдерську комісію», активізуватися в боротьбі з цим явищем.

«Перший віце-прем'єр-міністр системно бореться з цим явищем, намагаючись поліпшити інвестиційний клімат для інвесторів, а даний закон дозволить главі «антирейдерської комісії» активізувати боротьбу з рейдерством», - додав він.

У зв'язку з цим експерт нагадав, що на даний момент уряд активно працює над створенням державної антирейдерського програми.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла у другому читанні підготовлений урядом законопроект N0887 щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств», яким вводиться кримінальна відповідальність за рейдерські дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191