В Одеській області рятувальники знищили півтонну німецьку авіаційну бомбу часів війни, 300 жителів райцентру були евакуйовані. Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

20 липня о 10:20 до служби порятунку «101» Березівського району надійшло повідомлення про те, що у районному центрі на території приватного домогосподарства під час проведення будівельних робіт була виявлена ​​авіабомба.

 

 
Рятувальники, які прибули до місця події, встановили, що це - півтонна німецька авіаційна бомба «SK-500» часів Великої Вітчизняної війни.

«Керівництвом Управління ДержНС району спільно з місцевими органами влади було прийняте рішення про негайну евакуацію населення. Були перекрити всі під'їзди до місця проведення розмінування та евакуйовано близько 300 жителів райцентру», - розповів начальник пожежно-рятувальної частини №15 міста Березівка ​​Олександр Грушко.

Місцеві жителі були вивезені автобусами у районний будинок культури, де їх забезпечили їжею і гарячим чаєм. При цьому 37 хворих центральної районної лікарні, яка розташована за кілька десятків метрів від місця події, були переведені у протирадіаційне укриття лікарні. З них - 9 дітей, із яких семеро - із пологового відділення. Тяжкохворі разом з медичними працівниками евакуйовані у гуртожиток професійно-технічного училища.

О 15:00 до місця події прибула група піротехнічних робочих аварійно-рятувального загону ГУ ДержНС України в Одеській області на чолі з майором цивільного захисту Романом Драчем.

При детальному обстеженні було прийняте рішення про вивезення авіабомби та її знищення. Небезпечна знахідка була завантажена на спеціальний автомобіль, вивезена в безпечне місце і о 19:50 знищена.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

163