Повторно затримані у Закарпатській області нелегали із Росії вчинили спробу демонстративно завдати собі каліцтва, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

У відомстві нагадали, що у четвер, 18 липня, на залізничній станції Ужгород було виявлено двоє громадян Росії. У ході опитування вихідці із Інгушетії та Осетії повідомили, що прибули на Закарпаття з метою туризму. Однак через деякий час прикордонний наряд затримав їх біля держкордону. Тоді порушники зізналися у намірі потрапити до Європейського Союзу.

Наступного дня районний суд оштрафував їх на 3,4 тисячі гривень кожного, також було прийнято рішення про примусове повернення чоловіків.

«Однак громадяни Росії вперто не бажали їхати додому. Вони вийшли на одній із найближчих станцій, найняли таксі і знову попрямували до кордону. Незабаром правопорушників у черговий раз зупинили правоохоронці Чопського загону спільно зі співробітниками міліції на контрольному посту «Перечин», - йдеться у повідомленні.

Після цього затриманих доставили у прикордонний підрозділ. Там чоловіки, ймовірно, для залякування прикордонників та з метою проведення демонстративних дій, витягли із кишень підготовлені уламки лез і завдали собі незначних пошкоджень м'яких тканин передпліч.

У Держприкордонслужбі підкреслили, що провокаційні дії були відразу припинені, чоловікам надали першу медичну допомогу. З'ясувалося, що нанесені ушкодження не становлять загрози здоров'ю порушників і вони не потребують госпіталізації. Через деякий час затримані знову опинилися у прикордонному підрозділі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176