Малолітні діти із села Шлишківці Могилів-Подільського району, шукаючи на місцевому кладовищі цукерки, розбили 29 надгробків. Як повідомляє сектор зв'язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області, розбиті хрести та понівечені пам'ятники на могилах виявили місцеві жителі.

Голова сільської ради Вадим Миколайчук негайно повідомив про подію в міліцію. За його словами, це перший випадок вандалізму на території села. Місцеві жителі шоковані наругою над пам'яттю померлих.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група. Вже через кілька годин після надходження повідомлення правоохоронці встановили, що погром влаштували дві сестри 9 і 12 років та їхній 10-річний друг.

 
 
Діти із багатодітних сімей стоять на обліку як неблагополучні.

Як розповів начальник кримінальної міліції Могилів-Подільського міськвідділу міліції Віталій Костецький, діти зізналися міліціонерам про подію на кладовищі. На кладовищі вони прийшли за цукерками. На тих могилах, де діти не знайшли солодощі, вони почали ламати і валити пам'ятники.

Слідчим відділом Могилів-Подільського міськвідділу відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (наруга над могилою) КК України, що карається позбавленням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Через юний вік школярі уникнуть кримінальної відповідальності, але їхні батьки повинні будуть відшкодувати завдані збитки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

324