Прокуратура Корабельного району Миколаєва почала кримінальне провадження за фактом отруєння дітей у дошкільному закладі №104 м.Миколаєва. Про це повідомляє прес-служба прокуратура Миколаєва.

«Відомості про правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.325 КК України - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь. Зараз досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини, що мають значення для кримінального провадження», - зазначив прокурор прокуратури Корабельного району м.Миколаєва Дмитро Кучеренко.

Як наголошується, згідно з ч.1 ст.325 КК України порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, а також масовим неінфекційним захворюванням (отруєнням) і боротьби з ними, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, з 20 по 25 червня 2013 року серед вихованців дитячого садка №104 Корабельного району м.Миколаєва зареєстровано спалах гострої кишкової інфекції. Захворіли п'ятеро дітей ясельної та одна дитина середньої групи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206