Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов підтримує підвищення акцизів на пиво, але вважає, що уряд може знайти інші джерела фінансування для добудови Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Про це, як передає кореспондент ForUm’y, він заявив у ході Погоджувальної ради.

«У нас є можливість задіяти інші інструменти для добудови корпусів «Охматдиту». Що ж до підвищення акцизів на алкоголь, то ми підтримуємо дану ініціативу», - підкреслив політик.

При цьому, за словами Арбузова, кошти від підвищення цього акцизу, згідно з бюджетним законодавством України, неможливо безпосередньо витратити на «Охматдит».

Цю ж думку поділяє і голова бюджетного комітету Євген Геллер. «Це дійсно суперечить бюджетному законодавству. Дані кошти надходять у загальний бюджетну кошик, а звідти уряд розподіляє кошти на першочергові витрати», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр доходів і зборів України Олександр Клименко підтримує ухвалення законопроекту про підвищення акцизів на пиво.

У свою чергу, міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін вважає, що багато реклами алкоголю на українських телеканалах збільшує кількість питущих в нашій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151